Facebook LinkedIn Instagram

Varumärket lockade honom till Jakobstad

Sommaren 2016 ringde det i fransmannen Fabrice Lucats telefon. I luren fanns en headhunter som undrade om Lucat var intresserad av att arbeta hos Nautor´s Swan.

–  Jag svarade genast ja och först sedan frågade jag vad för slags anställning det kan vara fråga om, berättar Industrialization & Serial Production Manager Fabrice Lucat med ett glatt skratt på Nautor's Swans huvudkontor i Jakobstad.

–  Jag är både seglare och ingenjör och har alltid haft ett passionerat förhållande till segelbåtar. När Nautor's Swan  –  en av de främsta segelbåtstillverkarna i världen –  ville anställa mig var jag genast beredd att flytta med min familj till Jakobstad. Vi har trivts bra här.

 

Allt väl

Lucat som genom sina tidigare uppdrag har bott bl.a. i Brasilien kan också njuta av klimatet i Finland – Lappland har han redan hunnit besöka och en slalomresa är planerad.

–  Med min fru var det tal om att vi nästa sommar måste komma ordentligt ut med båt i skärgården. Det är så vackert här och skärgården är så fin.

–  Jag är nöjd, familjen är nöjd och jag gillar mitt arbete. Om det känns stressigt i arbetet går jag och ser på produktionen och blickar sedan ut mot havet och lugnar ner mig.   

Dela på Facebook